9 Mayıs 2014 Cuma

Oyuncak Seçimi

Merhaba Arkadaşlar ...


 Bu paylaşımım da sizlere oyuncaklardan bahsedeceğim . Bildiğiniz gibi piyasada pek çok marka ve oyuncak mevcut . Peki bunlardan hangilerini  çocuklarımıza almalıyız ?  Oyuncak alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

 Öncelikle seçeceğimiz oyuncaklar çocuklarımızın gelişim seviyesine uygun olmadır  . Yaşına , ilgi ve ihtiyaçlarına ...  Örneğin 6 yaşındaki çocuğa az ve büyük parçalı bir puzzle aldığımız da bir kez yapar ve bırakır. Çünkü çok basit gelir . Fakat aynı oyuncağı 3 yaşa verdiğimizde merakla yapmaya , doğru parçayı bulmaya çalışır ve zevk alır .
 Doğru oyuncak seçimi Çok önemlidir . Çocukların en büyük işinin oynamak olduğunu önce ki paylaşımlarımız da da belirtmiştik . Oyun bu denli önemli olur da oyuncak olmaz mı ? Öncelikle şunu belirtmek isterim ' çok oyuncak , iyi oyun demektir ' Değildir . Çocuğa oyuncak seçerken oyuncağın yapıldığı malzemeye , güvenilirliğine bakılmalıdır .  Sağlık ve güvenlik her şeyden önemlidir . Çocuklara zarar verecek şekilde sivri kenarı , köşesi vb. olmamalıdır . Sağlam ve sağlıklı maddelerden yapılmalıdır .
  Seçeceğimiz oyuncaklar çocuğun Gelişimini destekleyici nitelikte olmalıdır . En az bir gelişim alanında  fayda sağlamalıdır .  çocuklar oyuncakları çok yönlü kullanarak yaratıcılıklarını geliştirebilirler .
 Evde yahut okulda bulunan oyuncaklar sık sık kontrol edilmeli . Vidaları kontrol edilmeli , kırılmış sivri uçları olup olmadıkları kontrol edilmeli  vb .

 Bazı oyuncak çeşitleri ....






 

0 yorum:

Yorum Gönder