9 Mayıs 2014 Cuma

Ali ' nin Bir Günü






Merhaba arkadaşlar ,
Sizlerle kendi yazdığım hikayeyi paylaşacağım bugün . Hikyenin anlatımın da görsel materyal olsun istediğim içim ' skeç book ' programını kullanarak hikayenin belli başlı bölümlerinin resmini çizdim . Çizdiğim resimleri ' Power Point ' kullanarak sunum haline getirdim . 

 Sizlere naçizane  tavsiyem çocuklara bir hikayeyi anlatmadan önce muhakkak önceden kendiniz okuyunuz . içinde bilinmeyen kelimeler varsa onları çıkartıp kendiniz düzenlemeler yapınız , çocuklardan gelecek sorulara hazırlıklı olunuz ve çocuklara hikaye anlatırken onlarla göz kontağı kurunuz .


Ali’nin Bir Günü



 Ali ve babası akşam konuşup balık tutmaya karar vermişlerdi. Ali ertesi gün daha hava aydınlanmadan heyecanla kalkıp babasını uyandırmıştı. Babası Ali’nin heyecanını görüp, hemen birlikte çanta hazırlamaya koyulmuşlardı. Babası Ali’den rafta bulunan olta, misine, çapari ve kovayı koyarak çantanın bir kısmını hazırlamasını istedi. Bu sırada babası balık yemlerini ve orada yiyecekleri kahvaltıyı hazırlıyordu. Ali kova olmadığını fark etti ve onun görevini görecek bir şeyler aramaya başladı. Ardından oracıkta duran leğen ilişti. Bu tam da onların işine yarayacak türdendi, tuttuğu gibi büyükçe bir torbaya koydu. Ali ve babası balık tutmak için hazırdı. Gün doğmadan yola çıktılar. Bu sırada çiseleyen yağmur cama şıp şıp vurarak iz bırakıyordu. Ama Ali’nin heyecancını hiçbir şey kaçıramazdı. 15 dakikalık yolculuktan sonra göl kenarına varmışlardı. Yağan yağmurdan dolayı yerler hep çamur olmuştu, fakat bu durum bile Ali’nin hoşuna gidiyordu. Bir yandan yemeklerini yiyip bir yandan balık tutan Ali ve babası çok keyifli bir gün geçirmişlerdi. Ali eve geldiğinde tuttuğu balıkları heyecanla annesine gösterdi. Annesi de Ali’ye balık etinin bizim sağlığımız için ne kadar önemli olduğunu, balık etinde bizim beynimizin gelişmesi için, dişlerimizin güçlenmesi için ve daha bir çok faydaları olduğunu anlattı. Ali ve ailesi artık her hafta balık yemeye karar vermişlerdi. Ali tuttuğu balıkları yemek için sabırsızlanıyordu.



0 yorum:

Yorum Gönder