9 Mayıs 2014 Cuma

Elma Çekirdekleri

Merhaba Sevgili takipçiler ,

Sizlerle kendi yazmış olduğum bir hikayeyi paylaşacağım . Hikayemizin adı " Elma Çekirdekleri " . Görsel olarak çocukların beğenecekleri , bir sonraki adımı merak ve heyecanla bekleyecekleri bir sunum  hazırladım . Sunumumu hazırlarken 'Prezi '  programını kullandım .

 Türkçe dil etkinliklerinde , hikaye okurken yahut başka etkinliklerde , çocukların anlatılanı dinlemesi için ' merak  etme 'çok önemlidir . Çocuk sonunu bildiği yahut dikkatini çekmeyen şeyleri izlemez , dinlemez .
Çocuğun dikkati dağıldığı sırada ona ' sus , otur , dinle bakıyımm hemen ! ' gibi yaklaşımlar oldukça yanlıştır ve sonuç vermez . Çocuğun dikkatinin dağılmaya başladığı anlarda hemen dikkati geri toplamak gerekir . Bunu '  Sizce nereye gitmişlerdir ?  , Siz olsaydınız Kahramanın yerinde ne yapardınız acaba .....   vb . '  sorular sorarak yahut ses tonunuzla , inişlerle çıkışlarla merak uyandırarak çocuğun dikkatini toplaya bilirsiniz . Tüm hikayeler baştan sona kadar okunmak zorunda değildir . Sonunu okumayıp , çocukların kendi sonlarını oluşturmalarını isteye bilirsiniz .

 Sevgili öğretmenler , ebeveynler , öğretmen adayları ...  Bu yaş çocuklara asla kesin çizgiler koymayınız . Yaratıcılıklarını engelleyecek tüm tutumlardan kaçınınız . Olabildiğince çocukları düşünmeye , değişik fikirler üretmeye yönlendiriniz . Çocuklara hazır bilgi vermek yerine onlara bilgiyi bulmayı öğretiniz .

 Sağlıklı Günler Dilerim ....

hikayeyi görmek için lütfen tıklayınız ....

0 yorum:

Yorum Gönder